Noordendijk 428
3319 GM Dordrecht
T: +31 (0)78 6183264
M: +31(0)6 1020 2166

Neem contact op
Of volg ons via

Koda

Geschreven op 12-09-2007 00:00

12-09-2007; Vrij laat gaat 's avonds de telefoon. Het is een vriendin van Jolande die me verteld dat Koda is overleden. Tijdens de laatste wandeling van de dag schiet hij een kat achterna en wordt geschept door een auto. Hij is op slag dood. Wat moet, kun je zeggen? Ik ben verbijsterd. Later krijg ik Jolande nog even aan de lijn. Ongeloof, verdriet. Ik vind het verschrikkelijk voor hun. Deze pagina, met al haar mailtjes en foto's, zegt genoeg over de manier waarop zij van hem hebben gehouden.

Er blijft slechts een prachtige herinnering over.............

19-08-2007; Hoi Heleen, hier zijn nog wat foto’s die ik ook naar de zwhvn heb gestuurd. Ik wilde ze je niet onthouden, omdat ik Koda er gewoon prachtig op vind staan. Groetjes Jolande.

27-07-2007; Hoi heleen, hier nog wat recente foto’s van onze kanjer. Groetjes Eddy, Jolande en de rest.

15-07-2007; Hoi Heleen, wat leuk die foto van Finn op je site en wat lijkt hij op zijn moeder. Is het ook zo’n reus geworden net als die van ons? De pups doen het ook prima zo te zien aan de foto’s. Zo, dat was het weer. Trouwens over weer gesproken. Gisteren maar 3 keer een nat pak gehad, valt mee he? Groetjes Jolande.

19-06-2007; Vandaag ben ik met mijn meiden op visite geweest bij Eddy, Jolande en Mandy. Nog diezelfde avond kreeg ik weer een mailtje van Jolande; "Wij vonden het hartstikke gezellig en voor herhaling vatbaar. Koda ligt nu uitgeteld onder de tafel. Groetjes van ons allemaal".

Meer foto's zijn te zien in het fotoalbum

12-06-2007; Hoi Heleen.Hier zijn nog nieuwe foto’s van Koda. Hij groeit nog steeds en doet het nog steeds prima. Op de beginnerscursus doet hij het super. Vooral het commando blijf doet hij erg goed zoals je op de foto’s wel zult zien. Hij heeft al heel wat hondenvriendjes, zoals Rocky, der tervurense herder op de foto. Zo, je bent weer een beetje op de hoogte. Groetjes en misschien tot gauw, Jolande.

08-05-2007; Wat vliegen die weken toch voorbij, nog even en de pups vliegen weer uit. Aanstaande zondag begint Eddy met Koda aan de beginnerscursus gehoorzaamheid. We vinden het alle twee leuk om te doen, dus wisselen we per cursus elkaar af. Afgelopen weekeinde zijn we met de kids en Koda weggeweest. We hadden een woonboot in Friesland gehuurd. Er zat een joekel van een tuin bij met gras, dus Koda vermaakte zich prima en heeft er heel wat uurtjes doorgebracht. Hij belandde ook al het eerste uur in het water en was er net zo snel uit als dat hij er in lag. We hadden hem al voor de zekerheid een tuig aangedaan. Ook liep hij heel zelfverzekerd op smalle steigertjes langs de boot. Hij past zich zo goed aan elke situatie aan, daar staan we elke keer weer versteld van, vooral omdat het nog zo’n jonge hond is. Hier zijn nog wat foto’s van onze kerel. Groetjes uit Oosterhout.

24-04-2007; Wat doen ze het toch goed. Die filmpjes zijn ook zo leuk om te kijken. Koda begint 6 mei aan de beginnerscursus gehoorzaamheid. Als hij het net zo goed doet als de puppycursus, dan komt dat wel in orde. Groetjes Jolande.

16-04-2007; Wat groeien de puppies toch snel en wat zijn ze mooi. Hier een foto van onze “kleine” pup achterin de auto. Hij is nu ruim 60 cm en 27 kilo en dat voor 6,5 maand. Veel mensen zien hem niet meer als een pup, maar voor ons blijft hij nog steeds ons klein manneke. Groetjes Jolande.

09-04-2007; Wat groeien die kleintjes van Noah lekker. Ik kijk regelmatig even op de puppencam, helemaal geweldig. Wat zul jij het druk krijgen met pup bezoek en koffie brengen. En als ze allemaal net als wij elke week weer op je stoep staan, poeh. Succes ermee hoor! Maar wij vonden het altijd erg leuk om zo gastvrij te ontvangen worden. Doei. Groetjes uit Oosterhout.

01-04-2007; Hoi Heleen, Koda is geslaagd voor zijn puppy cursus. Hij had alleen maar g-tjes en ze wilden wel altijd zulke gehoorzame honden. We waren een leuke combinatie en Koda heeft een sterke wil om voor ons te werken. We zijn natuurlijk reuze trots op hem en hebben meteen ingeschreven voor de volgende cursus die begin mei start. Die gaat Eddy met Koda doen. Groetjes, Jolande.

27-03-2007 Hoi Heleen, hier weer eens een berichtje uit Oosterhout. Koda is vandaag voor het eerst mee naar zee gegaan. Verder als natte voeten kwam hij niet. Graven vond hij wel geweldig. Zondag moet hij op voor zijn puppy examen. We laten nog wel weten of hij geslaagd is. Hier zijn nog wat foto’s van hem. Veel succes met het nestje van Noah, gaat al opschieten. Groetjes Eddy, Jolande en de rest en natuurlijk van Koda.

05-03-2007 Hoi Heleen, Koda staat op de site van de Zwhvn. Niet als foto van de maand maar bij overige foto’s. Vond ik wel leuk te vermelden. Hier zijn de nieuwste foto’s van afgelopen weekeinde. Hij weegt nu al 21 kilo en wordt steeds mooier. Leuk hoor dat Noah weer een nestje krijgt. Wat zal ze weer moederen. Ik ben benieuwd of Indy nu, net als Noah bij haar nest, de zorgzame tante uit gaat hangen, nu ze zelf een moeder is geworden. Wat zal het weer gezellig druk worden op de Noordendijck met puppybezoekers. Hopelijk genieten ze er net zo van als wij toen deden. Wij denken nog vaak terug aan die gezellige zondagmiddagen. Groetjes Eddy, Jolande en fam. En een poot van Koda.

26-01-2007 Vorige week zijn we naar een puppy party geweest. Dat wordt door onze dierenarts georganiseerd. Alle pups mochten los lopen en we kregen een rondleiding door de praktijk. Ook kregen we nog een puppakket mee met allerlei informatie. Hij was daar ook weer gewogen en weegt dus nu 14,7 kilo. Hij zag er perfect uit zeiden ze daar. Vandaag weer naar de puppycursus geweest. Doordat er weinig mensen waren hebben we meegedaan met de andere groepen. Volgen doet Koda prima. Alleen terugkomen als hij aan het spelen is met de ander pups vindt, dat is moeilijk. Begrijpelijk dat hij dan oostindisch doof is. Van de week nog de schrik van leven gehad. Ik liet hem net als anders los op een veld bij ons in de buurt. Er kwam een beagle op hem afgestormd om te spelen, maar Koda was er zo door overrompeld dat hij er als een haas vandoor ging, met zijn staartje tussen zijn pootjes. Hij stak de weg over, en ik als een idioot erachter aan. Gelukkig kon ik hem toen naar me toe roepen en aanlijnen, al klonk het niet zo lief als normaal, maar dat was door de schrik. De beagle was niet zo makkelijk te lokken, nou deed dat mens er ook weinig moeite voor. Bleek later ook nog dat het haar hond helemaal niet was. Die laat je dan toch niet los lopen. (vooral niet zo’n eigenwijze beagle) De andere dag eerst gekeken of het veld beaglevrij was en toen ging het weer als vanouds. Nou dat was het weer. Groetjes en beterschap van ons allemaal.

10-01-2007 Wat ik ook nog wil zeggen is dat Koda is begonnen met wisselen. Zijn eerste tandje is er uit en het leuke is dat ik het nog heb gevonden ook. Koda is nu ook een paar keer mee naar een groot veld bij ons in de buurt geweest, waar hij lekker los kan lopen. Zo zag hij er uit na de eerste keer.

07-01-2007 Vandaag is Koda voor het eerst naar puppycursus geweest. Hij was gelijk de favoriet van de trainster, want die heeft er zelf ook twee. Hij mocht alles met haar voor doen, dus wij waren reuzetrots, vooral omdat hij het ook nog eens allemaal goed deed. Hier zijn wat foto’s van vandaag en van afgelopen week.

02-01-2007 Hallo daar. De allerbeste wensen voor het komend jaar met veel geluk en vooral een goede gezondheid. Koda heeft nog geen erg gehad in het vuurwerk, dus dat ging perfect.

28-12-2006; Vandaag heeft Koda zijn laatste inenting gehad. Zijn gewicht is op dit moment 11,5 kilo. Hij groeit met de dag en zit nu met zijn rug al op gelijke hoogte als onze salontafel. Met kerstmis is hij mee naar mijn moeder geweest, dat ging ook weer prima.

Hij doet eigenlijk alles wel goed, behalve kleine kinderen vindt hij nog erg eng. Hoe kleiner hoe enger lijkt het wel, maar dat komt vanzelf weer wel als hij er wat meer mee te maken heeft. Fijne jaarwisseling en groetjes, Eddy, Jolande, Davy, Mandy en Koda.

17-12-2006 Koda slaapt nu alweer 1,5 week alleen beneden, en dat gaat perfect. Zonder een piepje slaapt hij lekker in werd zelfs pas om half acht vanochtend wakker. Boodschappen doen kan ik ook zonder dat hij jankt. Goed he. Hij ligt ook vaak op zijn rug tegenwoordig, misschien omdat de dierenarts zijn mannelijkheid bevestigd heeft,

of omdat hij weet dat wij hem dan zo lief vinden. Hij luistert geweldig en pikt heel snel dingen op. Hij kan op commando voorkomen, zitten, poot geven en af gaan liggen. Wat een superpup is het toch. Hij is mee naar de stad geweest en bleef wel lekker bij me in de buurt, maar vond het reuze interessant.

04-12-2006 Vandaag is Koda ingeent. De dierenarts vond dat hij er prachtig uitzag. Hij heeft 2 balletjes en weegt nu 7,6 kilo. Hij hield zich kranig bij de dierenarts en liet geen kik. (wat een brokje terwijl kan doen) Hij is prima op gewicht en ook zijn chip is gecontroleerd. Alles oke. We zijn afgelopen weekend met de auto naar ons winkelplein gegaan en daar heeft hij allerlei nieuwe dingen kunnen ervaren. Ook gisteren kennisgemaakt met de tervurense herder van mijn schoonzus. Dat ging perfect. Even lekker gespeeld en toen lieten ze elkaar met rust en vielen in slaap. De auto dat vind hij heerlijk en valt lekker in slaap. Van de week nog wat foto’s maken, dan mail ik ze weer aan je door. Wij genieten elke dag van dat lekkere ventje. Ik slaap nu in de gang wat lang alleen zijn daar is hij nog niet aan toe. Ik maak wel de afstand tussen de bench en mij steeds groter. Dat vind hij prima en slaapt als een roosje. Heleen wat ik nog vergat te vertellen is dat de dierenarts zei dat hij een prachtig schaargebit had en ik kreeg net deze foto doorgestuurd.

02-12-2006 Hoi Heleen, hier nog wat nieuws van Koda. Ik slaap een paar dagen bij Koda in de keuken naast de bench en hij is vanaf die dag een heerlijke tevreden pup. Ik schuif steeds de matras wat verder van hem af, zodat ik dit weekend kan proberen of hij het al alleen aankan. Hij gaat nu overdag uit zichzelf in de bench liggen en beschouwt het nu pas als een veilige plek. Ook kan ik nu het deurtje dicht doen als ik hem wat lekkers geef. Hij valt dan heerlijk in slaap en is niet meer zo paniekerig. Vandaag heeft hij kennisgemaakt met Dana een labrador van kennissen van ons en dat ging prima. Nou dat was het voorlopig weer. Groetjes Jolande.

28-11-2006 Even een berichtje uit Oosterhout. Koda doet het prima, behalve de nachten zoals ik al eerder zei. Nu hebben we de bench afgedekt met een laken en ik ga met een matrasje naast hem slapen. Ik krijg overal complimenten over hoe mooi hij is. (ze moesten eens iets anders durven zeggen grr) Hij gaat al zitten op commando en loopt aan de riem alsof hij nooit anders heeft gedaan. Het is een heerlijke vrolijke pup, die alles onderzoekt. Hij is vandaag mee naar Mandy’s werk geweest, een tuincentrum, en heeft daar allerlei nieuwe geurtjes opgesnoven. De autorit ging weer perfect, maar dat was ook al toen we hem op kwamen halen bij jou. Nou dat was het wel voor vandaag. Ik laat je zo gauw mogelijk weer wat nieuwtjes van hem horen.

25-11-2006 Een eerste berichtje van Jolande;

Hier de eerste foto’s. Koda eet binnen een paar minuten zijn bak leeg. Om 18.00 uur moest hij in de bench omdat onze fretten even moesten rondhuppelen in de kamer. Dat vond hij niks hij heeft een keel opgezet. Ik heb toen gewacht tot hij een moment stil was en hem er toen uitgehaald, dus we rekenen op een korte nachtrust. Hij heeft pas 1 keer binnen geplast en gepoept, maar voor de rest loopt hij al naar de deur. Goed he. Groetjes Jolande.

onderweg naar huis

 

super trots

lekker kroelen

Even bijkomen.

 

Gekoppeld onderwerp: