Noordendijk 428
3319 GM Dordrecht
T: +31 (0)78 6183264
M: +31(0)6 1020 2166

Neem contact op
Of volg ons via

Astor & Wodan

Geschreven op 15-11-2011 00:00

15 november 2011

Hallo Heleen,
 
Hoe gaat het in Dordrecht? Druk met puppies?
 
Hier hebben we ook onze handen vol aan Astor en Wodan. Ze doen het prima, zijn gezond en worden alsmaar mooier. We krijgen op de hondenclub heel veel complimenten, dat zo er zo goed uitzien met hun mooie dikke vacht.
Onlangs zijn we met de hondenclub naar Rockanje aan het strand geweest. Ze hebben het prima gedaan tussen de hele horde vriendjes.
 
De cursus EG zit er bijna op, op 26 november de examens. Voor hun leeftijd van 9 maanden doen ze het tussen de anderen voortreffelijk. Luisteren goed en zijn super actief. We gaan wel op verschillende groepen, want anders wordt het spelen tussen die twee en niet opletten.
Ze kunnen het nog steeds goed met elkaar vinden, al wordt het af en toe roedel gedrag wie sterker is.
 
Als Astor en Wodan goed door het examen komen, gaan we alle twee verder met VEG. Het is leuk om te doen en de honden vinden het nog steeds leuk.
Een paar foto's om te zien hoe het met ze gaat.
 
Groeten van Huibje en Joop van Staaijeren,
Kedichem. 

Fotos/2011 vervolgAzra/Astor&Wodan/november/PA140059.JPG

 

Fotos/2011 vervolgAzra/Astor&Wodan/november/PA150068.JPG

Fotos/2011 vervolgAzra/Astor&Wodan/november/PA140056.JPG

22 juni 2011

Hallo Heleen,
 
Weer wat nieuws uit Kekum over de boys van ons, Wodan en Astor. Deze week was de laatste puppy training, zaterdag 25 juni volgt dan de test en hopelijk hun eerste diploma. Op de laatste les deden ze het weer prima en geven ons ontzettend plezier. Het zijn echte werkhondjes, dat zit er goed in. Snel van begrip. heel aktief.
 
Uit de berichten van de broertjes en zusjes hebben we kunnen lezen, dat ze eigenlijk allemaal het zelfde reageren. Ook Wodan en Astor zijn kampioen in snel wat steentjes naar binnen werken. Als ze de kans krijgen nemen ze ook van alles in hun bek, soms ook om op te eten. Gras is niet zo erg, maar de rest wel.
Op de training geven ze ons het advies bij het uitlaten de lijn wat hoger/strakker houden. Maar uiteraard mogen ze op de landweggetjes bij ons dorp ook zich uitleven, rennen en spelen. Nog wel aan de lange lijn.
 
Het wennen bij ons in huis ging vrij snel, maar het voordeel was, dat wij nu twee (broertjes) pups hebben. Gerzamenlijk in de bench (oude box) ging prima en wij hebben ze nauwelijks gehoord. Wel de eerste nachten als we ze hoorden even naar buiten geweest (uitlaat plaats is om de hoek) 10 minuten werk en het bed weer in.
Nu gaan ze al lang gewoon door en uitslapen tot half acht is al mogelijk.
 
Astor en Wodan zijn echt heel verschillend, Astor is de pluizebol met een prachtige vacht en Wodan heeft de bouw van zijn moeder, heeft nog geen lang haar, maar wel de kleuren van zijn vader Cookie. Toch komt ook bij Wodan langzaam een dikkere en wat langere vacht.
Ze zitten vol met energie, spelen/vechten heel wat met elkaar, maar zijn daarna echt uitgeteld.
Het wandelen gaat steeds beter en langer, in het begin niet zo, maar nu kunnen we al een flinke wandeling maken, hier in de polder.
 
Het gewicht van de boys ligt nu op 18 kilo, behoorlijk gewicht om in de auto te tillen. Hiervoor heb ik een inklapbare loopplank gekocht (Pets Place € 50,-) Als je deze uitklapt kan je hem op de bumper leggen en lopen de pups (anti slip op de plank) heel gemakkelijk de auto in. Er weer uitgaan kan nu veel gemakkelijker en hoeven ze niet te springen, wat ook niet goed voor ze is, als je ziet hoe ze dan in elkaar klappen.
 
Wat de voeding betreft, geen probleem, de boys hebben een geweldige eetlust. Nu ze vier maanden zijn, gaan we over op twee maaltijden per dag. Ze krijgen altijd vlees, met af en toe wat brokken er bij. Er zijn altijd van die kluiven bij de pups, zodat ze andere zaken met rust laten (bijna alles)
In de tuin hebben we toegelaten, dat ze op het veldbed kwamen liggen, leuk bij de baas. Helemaal fout, want nu willen ze dat in de woonkamer ook.
 
Volgende week laten we weten of de eerste bekers in de kast staan voor onze kampioenen.
 
Groeten van Huibje en Joop van Staaijeren,
uit Kedichem, bij Leerdam.

Fotos/2011 vervolgAzra/Astor&Wodan/DSC01027.JPG

 

Fotos/2011 vervolgAzra/Astor&Wodan/DSC01035.JPG

Fotos/2011 vervolgAzra/Astor&Wodan/DSC01026.JPG

29 mei, nieuws uit Kekum

Hallo Heleen,

 

Alles goed met jou in Dordt? Met de honden ook?

Hier gaat alles prima. De boys groeien goed, wegen bijna 12 kg. Behoorlijk aan het gewicht als je ze in de auto moet tillen.

Astor en Wodan zijn lieve honden en we hebben er veel plezier van. In huis zijn ze al helemaal gewend in de vijf weken dat ze nu bij ons zijn. Slapen goed in hun babybox. Inmiddels hebben ze al wat lessen gehad op de puppy cursus. Daar gaat het zeer goed. Hebben alles snel door, maar gaan liever spelen als er toestellen aan te pas komen.

Onlangs hadden we een klein parcours in de les, ja dat vinden ze prachtig, gaan het liefst nog een keer want het wachten op de volgende beurt vinden ze niet zo geweldig. Het lijken wel toekomstige kampioenen. Ook de instructeur vindt dat ze wekelijks heel veel vooruit gaan. Ze zijn de jongste van het spul daar.

Astor gaat op maandag (Joop), Wodan op dinsdag(Huibje), want samen ging het niet, dan alleen maar aandacht voor elkaar.

 

Thuis hebben ze natuurlijk veel pret en steun aan elkaar. Speuren de hele tuin af, ontdekken steeds nieuwe dingen. We hebben ook elk gaatje dicht moeten maken, omdat ze nogal eens bij de buren op bezoek gingen. Met het mooie weer zitten we hele dagen buiten en kunnen de honden zich ook prima vermaken.

Inmiddels gaat het wandelen ook beter, willen ze best wat verder lopen. In het begin een paar meter, dan wilden ze alweer naar huis. Langzaam komen ze er achter, dat lopen best leuk kan zijn en er veel te zien is. Alleen de koeien zijn toch wel erg groot en wordt wel tegen geblaft. Maar de ganzen en eenden zijn wel bijzonder.

 

Bijgaand ook een paar recente foto's. Astor krijgt een flinke dikke vacht en wordt eigenlijk steeds lichter van kleur (op de club heeft hij de bijnaam pluisje gekregen)

Wodan lijkt slanker (is net zo zwaar) maar zijn vacht staat niet zo uit. Ook Wodan kleurt lichter.

Astor lijkt heel veel op Cookie en Wodan heeft meer van Azra.

 

Kortom het worden ook mooie honden, waarmee we heel veel bekijks hebben op ons dorp.

Als ze zich ook goed ontwikkelen op de puppy cursus, dan gaan we zeker verder. In vergelijking met enkele andere jonge herders (5/6 maanden) zijn ze sneller van begrip en hebben meer contact met ons (sneller terug komen als ze los zijn) Hebben ook geen tunnelvrees daar gaan ze als een speer doorheen.

 

Fotos/2011 vervolgAzra/Astor&Wodan/DSC01038.JPG

 

Fotos/2011 vervolgAzra/Astor&Wodan/DSC01037.JPG

 

Fotos/2011 vervolgAzra/Astor&Wodan/DSC01043.JPG

 

 Fotos/2011 vervolgAzra/Astor&Wodan/DSC01042.JPG

 

Fotos/2011 vervolgAzra/Astor&Wodan/DSC01039.JPG

 

Tot zover ons nieuws over Astor en Wodan,

Hartelijke groeten van Huibje en Joop

en pootjes van Astor en Wodan.

17 april 2011

Hallo Heleen,

 

Astor en Wodan zijn al bijna drie dagen bij ons. Het gaat prima. Op de reis naar huis was Astor eventjes ziek. Dus vlak bij ons dorp loopt een toeristisch fietspad (daar komt bijna nooit iemand) hebben we de pups even laten spelen en lopen.

Bij ons thuis gaat alles heel goed. De tuin is hun favoriete plek. een flink grasveld om te rennen en te spelen.rondjes rennen om het bloemen perk.

Ook de vogels in de tuin vinden ze zeer interessant. wij zijn ook even buiten het dorp ( 600 meter ver) gaan lopen, daar zijn we met de auto heen gegaan, 1 minuut, maar dan wennen ze aan auto rijden. hebben we vanmiddag ook gedaan. is best interessant, maar de koeien vonden ze iets te groot.

Ze kunnen daar aan alles wennen. mensen fietsen voorbij, af en toe een auto, maar er liep ook een haas. het was maar goed dat ze aan de riem zten, anders waren ze er wel achter aan gegaan. aan de riem lopen is natuurlijk nog vreemd, maar gaat steeds beter.

 

De nacht gaat eigenlijk ook wel goed. ze zitten allebei in een box, met knuffels etc. die staat in de hal onder aan de trap, ze kunnen ons dan horen, als we roepen of zo.

Maar het gaat voorbeeldig, Astor piept wel even, maar dat is snel over. Wodan geeft geen kik, die slaapt zo.

Rond half zes in de ochtend dan wordt het al aardig licht, dan horen we ze weer. we gaan er dan even uit en laten ze aan de rand van de boomgaard even uit (dat is 10 meter van ons huis)Als we moeten werken, dan proberen we het tot half zeven uit te stellen.

 

Kortom ze Astor en Wodan hebben het prima naar hun zin, willen heel veel knuffelen, maar liggen ook heel vaak naast of op onze voeten, dus oppassen geblazen.

Dat moet ook bij het werken in de tuin, het liefst liggen ze dan op je handen en op de plek waar je bezig bent.

Dinsdag avond a.s. is hun eerste puppy-cursus. we hopen ze dan al wat meer geleerd te hebben.

 

De volgende keer doen we er wat foto's bij.

 

Groeten uit Kedichem,

Huibje en Joop.

Gekoppeld onderwerp: