Noordendijk 428
3319 GM Dordrecht
T: +31 (0)78 6183264
M: +31(0)6 1020 2166

Neem contact op
Of volg ons via

Geboorte

Geschreven op 19-03-2018 09:26

Toen ik Ice (Lizzy) op zaterdag ging ophalen stond daar een hele vrolijke, fitte, dikke en blije dame voor me. Ze was super enthousiast om me weer te zien. Eenmaal aan de "Dijk" aangekomen volgde een heel lang snuffel rondje. Tenslotte heeft ze hier ook een flinke tijd gewoont dus alles is bekend terrein voor haar. Na al dat genieten liep ze zelf naar boven om lekker in de mand een flinke tuk te gaan doen. Niets wees erop dat ze snel zou gaan bevallen.

Zondag was ze rustig, at met smaak, was gezellig bij ons buiten en vond de werpkist absoluut nog niet interessant. Ook maandagochtend ging 500 gram Lotgering er met smaak in. Daarom werd ik rond negen uur ook echt weer totaal door haar verrast. Ineens begon ze in de kist te graven en te draaien en ja hoor, zonder al te veel moeite was daar een half uurtje later nummer één, een reutje van 450 gram. Binnen een half uur kwam nummer twee, een teefje van 500 gram.

Alles ging prima. Ze was wat misselijk maar ging al weer helemaal op in het verzorgen van de twee kleintjes.

Na een uurtje ging de bevalling verder. Half elf kwam reutje nummer drie van 530 gram en drie kwartier later reutje nummer vier, ook 530 gram. Wat een prachtige gewichtjes.

De drachtigheids-echo die gemaakt was door de dierenarts in Oud Beijerland voorspelde vier pups. Nu had ik daar niet echt heel veel vertrouwen in want dat soort echo's zijn natuurlijk ook een vak apart. Mijn ervaring is dat men dat eigenlijk alleen in Sleeuwijk heel erg goed kan'. Echt verrast was ik dan ook niet dat ze na bijna anderhalf uur weer een pupje kreeg, een reutje van 520 gram, na ruim een uur gevolgd door een teefje van 490 gram. Ze leek daarna haar rust te pakken. Ruim twee en een half uur later kwam er toch nog weer een pupje ter wereld, een teefje van 470 gram. Omdat er best lang tijd tussen zat en dit pupje al uit het vlies was toen ze geboren werd besloot ik tot het halen van een Oxi spuit, een wee opwekker. Nadat ik haar die gegeven had is het nog maximaal drie kwartier wachten of er nog een pupje komt. Daarna mag je ervan uit gaan dat de bevalling er op zit. Er kwam niets meer dus rond zes uur zat de bevalling erop, dacht ik ....

Ice lag er heerlijk schoon en genietend bij. Wat een gewelidige prestatie had ze weer geleverd. Top gedaan. Met de videofoon aan ging ik een hapje eten en even nagenieten van weer een hele fijne, probleemloze bevalling. Op het schermpje zag ik een relaxte moeder en hoorde ik de welbekende kreunende geluidjes. Na al een paar keer bij haar te zijn geweest zag ik rond een uurtje of negen het groene lintje liggen. Nou gebeurt dat wel vaker, zeker bij een beweeglijk pupje, dus ik deed het opnieuw om. Ik wilde me net weer omdraaien om weg te lopen toen ik nog een pupje zonder lintje zag, gek, want er lagen geen losse lintjes in de werpkist. Even tellen en ja hoor, geen zeven maar acht pupjes lagen heerlijk te drinken. Ergens tussen zes en negen uur 's avonds kreeg ze haar laatste pupje, een reutje van 480 gram. Wat een geweldig leuke verassing had ze nog voor mij in petto.

 

Portretjes

reutje, 450 gram

teefje, 500 gram

reutje, 530 gram

reutje, 530 gram

reutje, 520 gram

teefje, 490 gram

teefje, 470 gram

reutje, 480 gram

 

Gekoppeld onderwerp: