Noordendijk 428
3319 GM Dordrecht
T: +31 (0)78 6183264
M: +31(0)6 1020 2166

Neem contact op
Of volg ons via

Benzo

Geschreven op 13-09-2010 00:00

13 september, Benzo 14 maanden

Hoi Heleen
 
Zo, eerst maar even een mailtje over Benzo, voordat bij jullie het puppie-kanon afgaat....
 
Het eerste jaar van Benzo zit er op. In en rond het huis is het een bijzonder lieve en rustige hond. Hij was al snel zindelijk, geen onnodig en aanhoudend geblaf, niet achter de katten aan en enthousiast bij iedere bezoeker. Ook heeft hij in al die tijd niets gesloopt. terwijl er toch regelmatig schoenen e.d. rondslingeren. 
 
Voordat je nu denkt dat Benzo qua temperament een soort van slome pipo is: Buitenshuis was hij soms de duvel zelf: niet luisteren, weglopen, uitvallen tijdens de training, achter de hazen/ganzen/wielrenners/joggers en niet te vergeten skaters aan, trekken aan de lijn en luidkeels protesteren bij elke correctie. Pffff, hoe vaak ik hem wel niet achter het behang wilde plakken....  
 
Op dit moment lijkt er een eind aan het gepuber gekomen te zijn. Hij luistert steeds beter, ook mede dankzij de goede begeleiding die we op de hondentraining krijgen en natuurlijk een consequente opvoeding. We gaan nog steeds met veel plezier twee keer per week speuren en doen appèl en manwerk voor vzh/ipo. (vooral die pakwerker hè!).
 
Tja verder is het elke dag weer genieten samen: Lekker wandelen in de uiterwaarden en zwemmen in de Lek, balletje gooien en apporteren. O ja, het kippetje dat Benzo met veel smaak zit te eten heeft hij niet zelf gevangen hoor, dat heeft de vos voor hem gedaan. 
 
Alvast veel plezier met de pups van Taylor, Runa en Willow. 
 
Groeten van Joke, Theo en Benzo

Fotos/Benzo/benzo_eet_kippetje_017.JPG

Fotos/Benzo/benzo_14mnd_012[1].JPG

Fotos/Benzo/benzo_14mnd_017[1].JPG
 

Benzo 10 maanden

Hoi Heleen,
 
Wil je even laten weten dat Benzo nog steeds een gezellige ondeugende maar ook lieve hond is. Gek van zwemmen en zijn balletje en dol op de mouw van de pakwerker! Ben ook benieuwd hoe het met zijn zusters gaat...
 
Groet,
Theo en Joke

Fotos/Benzo/broedse_kip_001[1].JPG

Fotos/Benzo/broedse_kip_017[1].JPG

 

sneeuw & strand

Fotos/vervolg2009/benzo/5dec/sneeuw 2009 016.JPG

Fotos/vervolg2009/benzo/5dec/sneeuw 2009 014.JPG

Fotos/vervolg2009/benzo/5dec/rockanje 034.JPG

Fotos/vervolg2009/benzo/5dec/rockanje 058.JPG

Fotos/vervolg2009/benzo/5dec/rockanje 022.JPG

5 december 2009

 

Allereerst gefeliciteerd met de puppies van Indy en je nieuwe aanwinsten Caelin en Sydney.

 

Benzo is inmiddels geslaagd voor zijn puppy-test en tot zijn & mijn grote verbazing haalden we zelfs de 3e plaats van de 30 pups die meededen. Onze ego's kregen een enorme boost en we zijn dan ook even heel verwaand naast onze schoenen gaan lopen. Wij droomden al van een prijzenkast vol glimmende bekers.... 

 

Deze verwaandheid is inmiddels verdwenen want Benzo is 2 weken geleden begonnen bij een andere hondenvereniging voor VZH en IPO. Nou als je ziet wat die hondjes allemaal kunnen.... dan is er werk aan de winkel! Maar we zijn vol goede moed en hebben er allebei heel veel plezier in.

 

Benzo ontwikkelt zich tot een pittig en enthousiast heerschap die af en toe even herinnerd moet worden aan zijn plaats in ons huishouden, want soms zit ik niet te wachten op zijn eigen mening over de gang van zaken... Het is natuurlijk niet allemaal van halleluja en de baas laat ook wel eens een steekje vallen.  Maar o o wat is-ie lief en wat heeft hij een aandacht voor de baas. Alles heeft hij in de gaten en hij leert echt supersnel.

 

Wij wensen je alvast prettige feestdagen en in het nieuwe jaar komen we zeker een keertje bij je langs.

 

Liefs van Benzo, Theo en Joke

Fotos/vervolg2009/benzo/5dec/benzo 5mnd 005.JPG

Fotos/vervolg2009/benzo/5dec/006.JPG

Fotos/vervolg2009/benzo/5dec/IMG.jpg

25 oktober 2009, al bijna een echte jongen

 

Hier weer een bericht van Benzo. Hij is nu 15 weken oud en 15.2 kilo zwaar en wat wordt hij mooi! Door zijn zachte puppybont komen steeds meer zwarte stokharen tevoorschijn en ook het mollige puppylijf is plaats gaan maken voor dat van een echte jongen.

Op de puppycursus laat hij zich af en toe van zijn klierige kant zien want hij verveelt zich namelijk nogal snel en aan wachten op zijn beurt heeft meneer een broertje dood en ja, dan kan je beter die hond die naast je staat een beetje gaan pesten en keihard blaffen of stiekem bij de "groten" een eindje verderop gaan kijken. Beetje in de laarzen van het vrouwtje bijten is ook altijd prijs want zo krijg je nog eens aandacht!

Thuis gaan de oefening gelukkig meestal prima en is hij ook nog eens een ontzettende knuffelkont.

Benzo kan in huis prima even alleen gelaten worden in zijn bench.  Ook tijdens onze nachtdiensten doet hij het prima en dat is voor ons een enorme opluchting gezien onze eerdere ervaring met onze vorige hond.

Volgende week gaan we kijken bij een naburige kringgroep waar getraind wordt voor IPO en VZH, want dat lijkt me echt iets voor Benzo, gezien zijn drift en enorme enthousiasme.

 

Moet nog wel even melden dat Benzo in het echt véél leuker is dan op de foto, want helaas ben ik niet zo‛n begenadigd fotograaf en Benzo deugd niet als fotomodel want hij staat nooit stil.

 

We willen graag binnenkort een keertje langskomen, alleen al om Caelin in het echt te bewonderen en om te kijken hoe het met Taylor gaat. En misschien wil jij Benzo ook wel zien?!

Dus graag tot ziens

Theo en Joke

Fotos/vervolg2009/benzo/benzo15 005.JPG Fotos/vervolg2009/benzo/benzo15 009.JPG

27 september; aan elkaar gewend.

 

Hoi Heleen,

 

Even wat fotootjes van Benzo. Hij doet het hartstikke goed en we zijn nu aan elkaar gewend.

 

Groetjes van Theo en Joke

& mooi pootje van Benzo

 

Fotos/vervolg2009/benzo/benzo 9 025.JPG

Fotos/vervolg2009/benzo/benzo 10wkn 007.JPG

Fotos/vervolg2009/benzo/benzo 11wkn 018.JPG

Fotos/vervolg2009/benzo/benzo 11wkn 006.JPG

Fotos/vervolg2009/benzo/benzo 11wkn 002.JPG

6 september 2009

 

Hoi Heleen,

 

Wil je even laten weten dat het met de enige man uit het nest weer stukken beter gaat. Hij leek donderdag aanvankelijk wat op te leven, maar vrijdag was-ie helemaal zielig, braken & spuitpoep en futloos... Gelukkig dronk hij wel goed. s‛Middags naar de dierenarts geweest en die heeft dieetvoer & pillen tegen diarree & misselijkheid voorgeschreven. Dat dieetvoer lust hij niet zo uiteraard, dus maar een beetje smulpens erdoor en dan gaat het wel. Maar hij is gelukkig weer aardig opgeknapt en lekker aan het donderjagen tussen de dutjes door. Hij kan al heel goed “zit” wist je dat? Slapen ‛s nachts in de bench geen enkel probleem en overdags het liefst op je voeten, ook goed hoor.

 

Groetjes Theo en Joke

Gekoppeld onderwerp: