Noordendijk 428
3319 GM Dordrecht
T: +31 (0)78 6183264
M: +31(0)6 1020 2166

Neem contact op
Of volg ons via

Toska

Geschreven op 02-01-2007 00:00

02-01-2007 Hoe is het in Dordrecht? Met ons is alles goed.
We zijn verhuisd en Toska en ik hebben de Basiscursis met goed gevolg afgerond. Nu kunnen we door voor elementaire gehoorzaamheid.
We zijn heel erg blij met haar, het is een super aanhankelijke hond met ADHD momenten. Gelukkig worden deze laatste wel minder nu ze ouder wordt, maar ze heeft energie voor 10. 
Roel heeft zijn handen vol aan 2 vrouwen.........
Nee, Ze is lief en als ze maar met haar snuffert overal bij mag zijn is het haar goed. Ik heb een paar foto's bij de mail gedaan.

3 december 2006

23 september 2006 samen met haar grote vriend(en)

Juni 2006;

Dit stond trouwens op ons certificaat van de puppycursus:

"Toska is een van de weinige witte herders die ik ken die lekker spontaan en niet onzeker is. Je hebt ook feeling om met je hond om te gaan en dat heeft zeker invloed op haar. In het begin van de cursus is ze altijd even onrustig en nieuwsgierig maar als jullie even bezig zijn gaat het prima. De oefeningen zitten er goed in alleen moet je nu gaan trainen dat ze onmiddellijk reageert als je een commando geeft, want je moet het te vaak achter elkaar vragen. Met het lopen aan de lijn is het een prachtig gezicht als ze vol aandacht naar je opkijkt! Hou dit erin! Blijf ermee oefenen want het is tenslotte een herder en die leren heel gemakkelijk. Het begin van de binding is er. Speel veel met haar en corrigeer haar niet te veel want die neiging heb je wel als ze naar andere honden wil. Roep haar rustig terug en zorg dat ze weer aandacht aan jou geeft. Het is een gevoelige hond die alleen sturing nodig heeft op een positieve manier"

Nou zoals je leest, het begin is er, nu vasthouden en uitbreiden. Ik ga proberen in september aan de gehoorzaamheid te beginnen.

22 mei 2006; Met Toska is alles goed. Luisteren lukt al aardig, alleen aan de lijn lopen vindt ze niet zo leuk. Er zit meer pit in haar dan we van te voren hadden verwacht.
Gisteren is ze de hele dag bij mijn ouders geweest omdat wij weg moesten en ze heeft hun hond geen minuut met rust gelaten.
Gisteravond was ze natuurlijk total loss!!!

Als twee druppels water .....................................

 

Gisteren met de grote van mijn ouders was het aftasten. Ze kroop eerst weg in het verste hoekje, maar kwam langzaam dichterbij. Echt gespeeld hebben ze nog niet, maar dat komt wel goed. We hebben ze gewoon met rust gelaten.

Ook Toska is even niet zo lekker geweest (wat dat toch is met die Limburgse lucht) maar gelukkig is ze snel weer op geknapt.

Van Roel en Wendy ook meteen een berichtje:

Goedemorgen, Vannacht is alles super gegaan. Ze heeft bij ons in een mand geslapen omdat de bench niet op de slaapkamer past.
Ik heb haar vanmorgen om 07.15 wakker moeten maken en toen heeft ze een heel klein plasje gedaan. Nu is ze aan het eten en dadelijk gaan we even wandelen.

 

Gekoppeld onderwerp: