Noordendijk 428
3319 GM Dordrecht
T: +31 (0)78 6183264
M: +31(0)6 1020 2166

Neem contact op
Of volg ons via

Storm

Geschreven op 06-08-2007 00:00

6 augustus 2007: Beste Heleen,

Hierbij weer wat foto's van Storm en mij.
Ik ben dit jaar met de Storm en een vriend naar Frankrijk geweest (met z'n allen in de Eend).
Het gaat erg goed met 'm en eindelijk wordt ie ietsjes rustiger. Het is een echte jongeman aan het worden.

Was je nog van plan dit jaar langs te komen? Ik was nl in de veronderstelling dat zou komen in combinatie met de mensen uit Limburg.
Ik zou het erg leuk vinden? Ben namelijk erg benieuwd hoe het met jouw gezin en de dieren gaat. Jullie zijn allemaal meer dan welkom!!
Ik ben trouwens ook trots om te laten zien hou Storm opgroeit.

Heel veel groetjes,

Michiel & Storm

Gefeliciteerd met de jonkies van Storm en Michiel

Wat een knappe vent is Storm aan het worden, een prachtige foto.

30-03-2007; Twee binky's.................

28-12-2006; Vandaag kreeg ik een berichtje en wat foto's van Storm. Bedankt Michiel!

Dit is dan het nieuwe huisje voor Storm als ik er even niet ben (inclusief zandbak). Overdag als het kan gaat ie mee bij het aanleggen van alarminstallaties. s Ávonds ligt ie binnen in de bench.

Storm eind oktober.

Hier gaat alles erg goed. Storm groeit maar door en het wordt nu echt een lange slungel, een echte puber. Hij heeft haast geen kiezen meer in z'n bek staan, hij eet erg moeilijk maar ik zie al dat er een paar flinke joekels van kiezen voor terugkomen.

Hierbij nog een mooie foto van Storm voor z'n buitenhok. (hok was toen nog niet klaar) Hij vind het geweldig en we hebben er ook nog een zandbak in geplaatst. Dat is het leukste wat we hem konden bieden. Hij is zielsgelukkig en ligt een hele dag in het zand alstie de kans krijgt. 

Het is een vrolijke, energierijke hond. Hij neigt naar ADHD af en toe!! Wij hebben de Dommel bijna in onze achtertuin en hij zwemt er zeker een keer of drie per week in. Als we die richting uitlopen dan halverwege het pad horen we al een grote plons, dan ligtie er weer in.... het liefst zwemtie tegen de stroming in. Na twee en een half uur lopen dan zitten wij uitgeput op de bank en dan zien we hem nog rondjes rond het huis rennen!!!!! Een heerlijk beest!

Op de cursus gaat het ook goed. Hij leert erg snel. Als hij één keer een oefening goed doet en hij wordt hier zodanig uitgebreid voor beloond dan weet hij niet hoe snel hij weer die oefening mag doen!! Erg leuk om te zien dat hij zo enthousiast is. (soms wel een té, ik moet hem regelmatig even weer terug met vier poten op de grond zetten) Hij kan wel eens een beetje door het dolle raken!

Juli 2006, Storm en ik zijn gisteren geslaagd voor het puppy-examen. Ons eerste certificaat is gehaald!!!!!!!
Hij deed het geweldig goed en hij vind het ook ontzettend leuk. De cursus was best uitgebreid: zit, lig, af, blijf, volg, hier en staan zijn de commando''s die we geleerd hebben. 
Nu gaan we naar de vervolgcursus. Omdat er hier in de omgeving met gif gestrooid wordt door een (paar) hondenhater(s), leren we ze op kort termijn dat ze van eten af moeten blijven. Dit is voor Storm een moeilijke oefening omdat hij alles van straat rooft. Ons eten blijft hij erg goed van af maar alles wat op straat ligt dat is voor hem. Maar goed, we blijven oefenen en het gaat steeds beter.

Verder is hij helemaal gek van water. Ik heb voor hem zo'n schelp gekocht waar je aan de ene kant water en aan de andere kant zand kunt doen, normaal gesproken voor kinderen. Storm gaat helemaal uit z'n dak als hij in die schelp gaat. Tis net een klein kind dan.

Tevens hebben we hier De Dommel en daar istie ook steeds geregelder in te vinden. Ik vind het prima, ben zelf ook een waterrat, dus ik vind het alleen maar leuk!!

Dit is weer even het laatste nieuws. Bijgaand nog een paar foto's.

Juni 2006; Het gaat echt hartstikke goed met hem. Vorige week zijn we met hem naar het strand geweest en heeft hij voor het eerst in de zee gezwommen. Wat een mormel toen hij het water uitkwam...

Verder groeit hij als kool, z'n darmen zijn gelukkig weer rustig. Wel 'stofzuigt' hij nog steeds de route die hij loopt en stroopt hij ontlasting af, ik krijg het heel moeilijk afgeleerd. En bijten he, maar ik zag dat z'n eerste kiezen al doorkomen. Gelukkig begrijpt hij dat hij niet mijn handen, maar het bot als alternatief kan gebruiken om te bijten. 
Autorijden ziet hij als een mooie gelegenheid om te gaan slapen. Soms denk ik tijdens de rit: 'hé, heb ik Storm eigenlijk wel meegenomen?' :-)

Vorige week heeft hij zijn laatste inenting gekregen.
Deze week ben ik begonnen met ander voer. Ik heb juniorvoer van Hills nu. Hierin zit geen karoteen. Karoteen is een bepaalde toevoeging die de huid oranje kan verkleuren dus vandaar onze keuze om op zoek te gaan naar voer zonder deze toevoeging. (alles is al genoeg oranje gekleurd tijdens deze WK periode! ;-)

Bij de puppy cursus doet hij erg zijn best. Hij zit, ligt, blijft en is sociaal, soms ook een tikkeltje dominant naar de andere honden toe. Ik denk dat het komt omdat hij, toen hij nog echt klein was, nog al eens met een twee maanden oudere labrador heeft gespeeld. Daar moest hij z'n mannetje wel staan en ik denk dat dat nu z'n uitwerking heeft over zijn gedrag tov andere honden. Hij speelt, maar laat zeker niet mét hem spelen. 

Kortom Heleen, het is een dijk van een hond. We zijn er super blij mee.

21 mei 2006

Hier gaat alles PRIMA! Storm is de dierenarts allang weer vergeten. Vanmorgen heeft hij zelfs voorop een quad gezeten. Die neus in de wind...

Afgelopen maandag zijn we met hem naar puppycursus geweest. Althans, ik dacht dat de cursus om 20.30 uur begon maar hij was al om 18.30 uur begonnen. Om 20.30 uur waren de jonge honden aan het trainen. Voorafgaand laten ze ze altijd even spelen met elkaar en we hebben Storm er ook bij losgelaten. Die staat z'n mannetje wel. Hij heeft al meer gespeeld met oudere pups dus dat ging goed. Hij is absoluut niet bang en liep voor niemand weg. 
Morgenavond ga ik dus om 18.30 uur naar de cursus. Samen met nog 7 pups gaan we aan z'n gehoorzaamheid werken. Zit kan hij al, hij volgt goed, hij blijft soms ook. Het enige wat hij nog erg doet is bijten en happen. Soms zelfs naar m'n gezicht en dan krijgt hij toch wel op z'n donder!
Poep eten doet hij al minder, hij doet het niet meer wanneer we het zien, alleen nog wanneer we het niet zien. (vooral schapenpoep, we zien het dan later aan die groene kleur rond z'n bek! Vies he..)

Deze is in de poezenmand. Het was ook de favouriet van de poes maar die gaat er nu niet meer in. Die stinkt nu naar de idee van de kat!!

Storm is het verhaal dierenarts, diaree, en ziek zijn helemaal vergeten! Hij zit weer in mijn broekspijpen (ik probeer het hem af te leren), hij blaft weer naar de kat, hij zit rond 12.00 uur en rond 18.00 uur braaf voor zijn bak te wachten en hij is echt 'een mannetje' aan het worden. In de buurt is een labrador pup die 4 weken ouder is dan hij en die labrador is echt een tank! (groot en log) Maar Storm laat zich niet ondersneeuwen. Op kracht verliest hij het van de labrador maar verder..... hij dabbert er aardig op los.

Een vervelende 'kwaal' van Storm is dat hij z'n eigen ontlasting en al de ontlasting van de rest in de buurt (schapen, paarden, andere honden enz) opeet. En hij is net een stofzuiger. Alles wat hij onderweg tegenkomt, pakt hij vast of eet hij op. Dat is weleens lastig maar ik heb begrepen dat dit 'puppy-streken' zijn en dat dit tzt overgaat. De gemeente-reiniging heeft bij ons in de buurt haast geen werk meer te doen!!

Tot gisterenavond ging het hartstikke goed. Toen liet ik hem uit en hij liet een hoop lucht ontsnappen. Daarna had hij hevige buikkrampen en draaide en drentelde maar in het rond. 
Vannacht ben ik bij hem weezen kijken en toen had hij alles eruit gepoept. Het was geen diaree meer maar gewoon bruin water. Toch was hij vrij levendig vanmorgen maar hij had ook helemaal geen honger. Gelukkig dronk hij nog wel. Plots zat er in zijn ontlasting bloedspoeren.
Ik ben met hem terug naar de dierenarts geweest. Daar hebben ze een rontgenfoto van z'n darmen gemaakt. Er was zo op eerste zicht niet iets vreemds te zien maar het was wel erg goed tezien dat er enorm veel gasophoping in de darmen zit. Verder zijn z'n darmen erg gevoelig. De dierenarts denkt aan een darmontsteking. Voor alle zekerheid hebben ze hem ter observatie voor vannacht in de kliniek gelaten. Ze zijn hem vanmiddag aan het onderzoeken.

Begin van de avond een telefoontje gehad van de dierenarts. Ze hebben zijn ontlasting onderzocht en daar waren geen afwijkingen in gevonden. Ze hebben hem eten gegeven, dit heeft hij op en ze gingen vanavond bekijken of hij het eten binnen zou houden.
Morgenochtend rond 11.00 uur kan ik weer terugbellen hoe hij de nacht doorgekomen is en hoe de stand van zaken dan is.

Laatste nieuws over Storm: Hij is gisteren ontslagen uit de dierenkliniek. Zijn ontlasting is onderzocht, geen afwijkingen gevonden. Eten bleef binnen dus de einddiagnose is darmontsteking / virus.
Nu heeft hij tabletjes gekregen. Het is een kuur en die moet afgemaakt worden. Als alles goed blijft gaan kan hij begin volgende week ingeent worden.

Hij is weer levendig. We kunnen hem gewoon weer z'n brokjes gaan geven, hij is in de kliniek weer wat aangekomen door al dat astronautenvoer. De benodigde hoeveelheid brokjes krijgt hij, maar verdeeld over drie of vier keren op een dag.

Gelukkig dat we hem weer thuis hebben!

Toen kwam het eerste bericht dat de darmen van Storm in de war waren maar:

Het gaat gelukkig weer de goede kant op met Storm. Hij drinkt geregeld en vanmorgen hingtie zelfs al weer in m'n broekspijpen en hij blaft weer naar de kat! 

Hij krijgt nu een paar dagen 4x per dag voer. Vanmorgen zat hij al bij zijn bak te wachten en heb hem een paar brokjes gegeven, gelijk opgegeten. Tijdens het stofzuigen raakte ik per ongeluk zijn bak en hij zat er al weer voor. Vanmiddag heb ik weer een paar brokjes gegeven incl. een half blikje van dat astronautenvoer. Hij heeft het allemaal op en hij maakt een levendige indruk. 

De eerste 24 uurtjes zitten erop en het gaat hartstikke goed! We waren gisteren twee minuten bij jullie vandaan en Storm was al in slaap gedompeld. Vijf minuutjes voor we thuis waren, werd hij pas wakker.

Overdag heeft hij veel geslapen en ondertussen ook gespeeld.Er zijn enkele kennissen op 'kraamvisite' geweest maar ze hebben het allemaal kort gehouden. Hij vind het allemaal geweldig. Tevens heeft hij kennis gemaakt met de Duitse Herder teef van de buren en dat ging ook goed. Hij zat haar al flink uit te dagen...

De bench vind hij nu al een fijne plaats voor hemzelf. Als hij een speeltje of snoepje heeft dan rent hij naar de bench toe om daar verder te gaan met eten of spelen. 

Gisterenavond zijn we om 23.30 uuur naar bed gegaan. Ik ben gewoon naar de slaapkamer gegaan en de bench hebben we gewoon in de kamer laten staan. Even was het piepen omdat ik het deurtje van de bench dichtdeed maar dat was maar een minuutje. Daarna is hij (en wij) in diepe slaap gevallen en vanmorgen om 06.00 uur werd ik wakker van gerommel in de bench. We zijn naar buiten gegaan en Storm heeft geplast. Niets in de (grote) bench, dus dat is klasse!

Storm is een snelle leerling. Hij weet het plekkie waar hij zijn behoefte kan doen al te vinden en hij heeft het nog niet binnen gedaan. 

Het gaat dus allemaal buitengewoon goed!

 

 

Gekoppeld onderwerp: