Noordendijk 428
3319 GM Dordrecht
T: +31 (0)78 6183264
M: +31(0)6 1020 2166

Neem contact op
Of volg ons via

Kaya (Dylan)

Geschreven op 06-06-2008 00:00

6 juni 2008; Hoi Heleen,

hier weer eens een update vanuit Oss.
Met Kaya gaat alles nog steeds super.
Ze is inmiddels alweer ruim een jaar bij ons en echt niet meer uit ons leven weg te denken!
Ben net terug van een lange wandeling en terwijl ik dit aan het typen ben ligt mevrouw lekker languit te pitten.
Er ontgaat haar ook niets en als ze lekker op het veld aan het rennen is en er komt iets of iemand langs dan gaat ze altijd erop af om een kijkje te nemen.
Wat ik nog steeds erg leuk vind, is haar zachtaardige karakter en de manier waarop ze dingen aanvoelt.
Het is echt een enorme grote lieverd.
Of het nu een volwassen Sint Bernhard of een kleine pup van een aantal weken is, ze gaat er altijd heel lief (en soms ook per ongeluk wat lomp) mee om.
Laatst begon ze 's avonds ineens heel hard te blaffen en ging in het midden van het veld liggen.
Wat bleek, mevrouw had kennis gemaakt met een egel! Gelukkig wilde ze hem niet gaan pakken!
Ook weet ze precies wanneer ze iets wel of niet mag en als ze ondeugend is (wat best welleens mag) dan weet ze niet hoe snel ze het weer goed moet maken.

Met het warme weer hebben we ook regelmatig gespeeld met de waterslang.
Dat vindt ze helemaal leuk.

Ik heb nog wat foto's toegevoegd van onze witte schat.
Kun je onze prinses (zo noemen we haar altijd) zelf aanschouwen!

Groetjes,

Bart, Joân en Kaya

18 februari 2008; Hoi Heleen, Weer even geleden dat je een berichtje kreeg uit Oss, dus tijd voor een up-date! Met ons meissie gaat het hartstikke goed. Ze is nu een echte grote meid, want 2 weken geleden is ze voor het eerst loops geworden. Helaas had ze er toen een blaasontsteking bij gekregen, maar gelukkig is die nu over! Wel zielig hoor, zo’n eerste keer loops en dan gelijk ook dit. Maar ik moet zeggen, zo’n antibioticakuur helpt wel heel snel.

Keer op keer merken we weer wat voor een lief karakter onze Kaya heeft.

Aan de riem kan het een pittige tante zijn (maar ik las dat we niet de enige zijn die dat hebben ondervonden), maar eigenlijk kan ze met alle honden heel goed overweg. Ze heeft ook al vriendjes gemaakt met een witte herder uit de buurt, heel toepasselijk genaamd Snowy. Zij is ook een teefje, maar dan 2 mnd jonger dan Kaya. Het blijft een mooi gezicht om twee van die witte dames rond te zien denderen. Na het spelen zijn het twee zwarte dames J. Luisteren kan ze ook al goed. Op een eigenwijs moment na, loopt ze voortaan heel lief mee.

Apporteren kan ze ook al en in ‘zoek’ is ze een kei. Wat een enorm goede neus hebben die honden toch. Grappig is ook als je om de ‘flos’ vraagt, dan haalt ze die op commando keurig uit de berg met speeltjes. Ze is ook gek op van die kauwbotten. (Die stopt ze onder der mand, alsof wij ze dan niet zien J).

Wat ik ook een heel herkenbaar verhaal vond was het verhaal van Roef. Ook Kaya heeft groeipijnen gehad toen ze ongeveer 8/9 maanden oud was. Natuurlijk direct naar de dierenarts en foto’s gemaakt, maar gelukkig was toen alles goed. Een maand later op controle geweest en toen had ons meisje nergens meer last van.

Met Roxy en Quincy is ze nog steeds dikke vrienden en die beschouwd ze ook een beetje als haar eigen roedel. Leuk om te zien hoe zoiets gaat, al van pup af aan zijn het dikke maatjes

En hoe gaat het aan de Noordendijk met de dames en meneer? Kleine Nyo is ook echt een schatje zeg! Gaat het allemaal zoals je had gehoopt? En dan alweer een nieuw nestje in de planning. Wat gaat dat toch hard zeg. Ik herinner me nog als de dag van gister toen we onze Kaya kwamen halen.Ik heb weer wat foto’s van onze schat toegevoegd.Veel kijkplezier! Groetjes, Bart, Joân en Kaya

29 november 2007; Hoi Heleen,

allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van de twee schattige 
teefjes van tante Indy.
Het zijn twee mooie, flinke meiden hoor!
Leuk om zo weer die eerste weken te volgen op je website.

Vorige week zijn we lekker een weekje op Terschelling geweest met Kaya.
We hebben er heerlijk gewandeld langs de zee, in de duinen en de bossen.
Kaya heeft het ook heel goed gedaan op de boot.
Het is echt een heerlijke hond en we genieten iedere dag van haar!
Natuurlijk heb ik weer een aantal leuke foto's van haar kunnen maken, 
die we je natuurlijk niet willen onthouden.
Verder gaat alles goed met haar.
Het is een vrolijke puber van inmiddels 30 kilo.

Groetjes, Bart, Joân en Kaya

25 september 2007, Hoi Heleen, Allereerst wil ik je zeggen dat we ontzettend zijn geschrokken van je laatste mailtje. Wat een verschrikkelijk nieuws over Koda. We wensen zijn baasjes en jou veel sterkte toe!

Met Kaya gaat het goed. We zijn nu bezig met de junior training en dat is heel leuk. Ze leert steeds meer dingen kennen en groeit als kool. Ze is al even groot als Roxy, de Hollandse herder van mijn ouders. Binnenkort gaan we lekker met haar een weekje naar zee! Kan ze lekker langs het strand struinen. Ik heb nog wat foto’s toegevoegd, kan je zien hoe groot ze al is. Maar ondanks het grote formaat schuilt er een lekker pubertje in haar! Haar tanden heeft ze al gewisseld. Verder is ze super speels en heel lief.

Ik heb er ook een foto bij gedaan van de fotoshoot die we van haar hebben laten maken toen ze 13 weken oud was.

24 juli 2007,Hoi Heleen, Een berichtje uit Oss hoe het met Kaya is.

Het gaat heel goed, ze is hartstikke lief en luistert al best goed. Afgelopen donderdag heeft ze haar eerste certificaat gekregen van de Puppycursus. Niets officieels, maar wel leuk. Ze kan nu al zit, af, staan, kom en blijf. Ook geeft ze al een pootje. Volgende week begint de junior training en dan gaan we met de clicker werken. Ben benieuwd hoe dat gaat. Nu hebben we naast verbale commando’s en lichaamstaal ook met een fluitje gewerkt. Daar reageert ze perfect op, zelfs als ze afgeleid of ergens mee bezig is. Het is super leuk om zo met haar bezig te zijn, zeker omdat ze zelf ook zo enthousiast is.

Spelen met Quincy en Roxy is nog steeds erg leuk. Nu ze groter is kan ze lekker met de herder ravotten. Ook in de bench blijven doet ze perfect. Hooguit een minuutje piepen en dan is het ok. Soms komen we thuis en ligt mevrouw nog lekker te slapen. Verder groeit ze als kool. Ze weegt al bijna 14 kilo! Haar snoetje wordt ook al spitser. Het is een echt dametje.

Met kinderen gaat ze ook heel goed om. Er zijn er al veel over de vloer geweest maar ze is er echt lief voor en domineert ze niet. Beetje snuffelen en rondkijken wat ze doen. Kleine schoentjes zijn wel interessant. Door al het puppybezoek heeft mevrouw nu een mand met speeltjes waar je u tegen zegt. Ik heb er een aantal opgeborgen, anders kon ze haar mand gewoon niet meer in. Van iedereen heeft ze wel wat gekregen, naast alles wat we zelf al voor haar hadden gekocht. Wel superleuk dat iedereen iets voor haar meeneemt.

Ik heb weer een aantal foto’s toegevoegd.Kan je zien hoe groot ze nu alweer is. Groetjes, Bart, Joân en Kaya

29 juni 2007

Hoi Heleen,Even een kleine update hoe het met Kaya gaat. Eigenlijk in 1 woord super! Zindelijk was ze eigenlijk al heel snel. Ze is nu ook helemaal gewend en vindt het super om met Quincy en Roxy (de honden van mijn ouders) te spelen. Het is alleen oppassen geblazen, want alles is nu leuk om in te bijten en te ontdekken. Maar dat leren we haar wel, ze is leergierig. ’s-Nachts gaat het geweldig. Kaya gaat meteen slapen en meld zich s’-morgens pas. Ze is heel speels, maar kan als ze het genoeg vindt ook lekker rustig in haar bench of mand kruipen. Eten doet ze ook goed, ze is al 3 kilo aangekomen! Ook zijn we al twee keer naar de pupycursus geweest. Ze doet het fantastisch en steelt er echt de show. Bart, ik en natuurlijk ook Kaya hebben er echt plezier in. Ik las ook op je website dat Defender ook een nieuw thuis heeft gekregen. Fijn dat alles toch nog op zijn pootjes terecht is gekomen. (Moet alleen wel zeggen, een beetje jammer van de mooie naam.Roef is ook leuk hoor, maar Defender is echt stoer.)

Ik heb er nog wat foto’s van Kaya bijgedaan. Kan je zien hoe ze al gegroeid is. Groetjes,

Bart, Joân en Kaya

Gekoppeld onderwerp: