Noordendijk 428
3319 GM Dordrecht
T: +31 (0)78 6183264
M: +31(0)6 1020 2166

Neem contact op
Of volg ons via

Jae-Dunga

Geschreven op 21-08-2011 00:00

21 augustus 2011

Hoi Heleen,
 
Dat is alweer een tijd geleden!! Hier gaat alles goed. Dunga doet het ook erg goed, vorige week is ze loops geworden. We willen haar laten helpen maar moeten dus eerst nog even drie maandjes wachten..!
 
Het is nog steeds echt een doerak zoals in het begin. Echt een ondernemende hond die niet snel ergens bang voor is. Ze vind autorijden erg leuk, al is het maar om alleen in de auto te gaan zitten, haha!! Ze is ook erg gek op andere honden! Als ze maar een hond ziet blaft ze erop los dus dat moeten we nog even trainen J!! Ze heeft ook nog steeds een schoenentik. Als ze een schoen in haar mond heeft dan is ze blij, slopen doet ze gelukkig niet en heeft ze eigenlijk ook nooit gedaan. Ze slaapt ook al enige tijd met haar bench open en dat gaat ook super goed! Eigenlijk ligt ze er meest buiten, ze vind het veel te warm in het hokje!! Binnenkort beginnen we weer ook met de vervolg cursus. 
 
Op de tuin gaat het ook echt super! Ze heeft haar draai daar wel gevonden. Als ze moe is of het warm heeft gaat ze zelf afkoeling zoeken, in de kantine of in een plas water! Ze gaat in ieder geval elke dag graag mee met Bart. Zwemmen heeft ze sinds vorige week ook onder de knie. Daar was ze eerst wel wat bang voor maar met stapjes vooruit heeft ze nu de smaak te pakken! (Goed van haar vriendje afgekeken J).
 
Met onszelf gaat het ook erg goed. We verwachten zelfs gezinsuitbreiding! En eigenlijk niet van één maar gelijk van een tweeling dus druk zal het wel worden! 
 
Als je het een keer leuk vind mag je nog steeds een keer langskomen om te kijken waar Dunga woont en leeft! 
Als je daarvoor interesse hebt moet het wel op korte termijn ivm de zwangerschap die steeds zwaarder wordt!
 
Ik heb ik ieder geval wat leuke foto’s toegevoegd van onze Dunga!
 
Groetjes,
 
Bart, Saskia & Dunga

Fotos/2010vervolgJnest/Jae Dunga/DSC09624.jpg

Fotos/2010vervolgJnest/Jae Dunga/DSC09610.JPG

Fotos/2010vervolgJnest/Jae Dunga/DSC09589.JPG

Fotos/2010vervolgJnest/Jae Dunga/DSC09609.jpg

19 december 2010

Fotos/2010vervolgJnest/Jae Dunga/Kerstgroet[1].jpg

10 december 2010

Hoi Heleen,
 
De tijd vliegt, dunga word echt al weer groot ze weegt al weer 8,5 kilo! Maar het gaat echt super!! De eerste dierenarts bezoek (buiten de 9 weken enting) zit er ook al weer op. Ze had namelijk een muis opgegeten die door muizengif overleden was. Zag nog net de staart van de muis naar binnen gaan. Ik ben toen gelijk naar de dierenarts gegaan en die heeft haar een spuitje gegeven waar ze van ging overgeven. Na 30 minuten was ze weer helemaal de oude, haar bak met brokken was dan ook binnen 1 minuut weer op. De brokken heeft ze ook totaal geen moeite mee, die gaan er razendsnel in!!  
 
Ze zit nu ook in een fase dat ze erg hard bijt (en overal in wil bijten), leuk als ze achter een inbreker aan gaat maar niet voor onze ledenmaten. Hopen dat deze fase snel voorbij is en dat we haar weer rustig kunnen aaien :)! Aan de sneeuw van afgelopen week moest ze ook wel even wennen. Maar na een aantal pogingen ging ze helemaal los. We hebben nog een aantal leuke foto's in de bijlage toegevoegd. Leuk om te lezen dat het met haar zusje ook goed gaat!
 
Ook hebben we al 3 lessen erop zitten. Andere hondjes vond ze in het begin nog een beetje eng maar ook dat gaat steeds beter. Nu loopt ze ook zelf naar andere hondjes en gaat ze niet steeds tussen onze benen in zitten! Op de tuin gaat het ook goed. Ze weet al helemaal haar weg te vinden. Ze loopt ook zelf naar haar bench om uit te rusten!
 
Groetjes,
 
Bart & Saskia, Dunga

Fotos/2010vervolgJnest/Jae Dunga/DSC08095[1].JPG

Fotos/2010vervolgJnest/Jae Dunga/DSC08063[1].JPG

Fotos/2010vervolgJnest/Jae Dunga/DSC08084[1].JPG

24 november 2010

 

Hoi Heleen,

 

Met Dunga gaat ook alles goed.

 

Thuis

De eerste dagen (donderdag en vrijdag) heeft Saskia vrij genomen van haar werk, zo kon Dunga rustig aan haar nieuwe omgeving wennen.

We hebben haar dan ook gelijk kennis laten maken met haar eigen slaapplaats: de bench. Steeds als ze ergens lag te slapen legde we haar in de bench. Uiteraard lieten we de deur open. De eerste nacht sleep ze al in haar bench met de deur dicht bij ons op de slaapkamer en dat ging heel erg goed.

Ze was dan ook lekker rustig, maar dat is nu helemaal voorbij.

 

Als ze uitgeslapen is dan is het een echte dondersteen. Met laarzen slepen, schoenen en slipper naar haar bench slepen en aan het tafelkleed trekken waar de borden nog opstaan en bijten in alles waar je maar in kan bijten zijn veel voorkomende gebeurtenissen.

 

Op de potplantenkwekerij

We hadden haar al een paar keer kennis laten maken, maar maandag was de eerste hele dag dat ze mee ging naar de kwekerij. Ze voelde zich gelijk al helemaal thuis. Ze is niet bang voor machines en geluiden en als ze moe was ging ze onder een rolcontainer of in het kantoor (staat overdag haar bench) liggen. Als ze dan weer wakker was dan kwam ze weer. En als weer haar kwijt waren dan hoefde we alleen maar even te zoeken naar een modderige plek. Daar lag ze dan lekker in te spelen.

 

Cursus

Afgelopen dinsdag heeft ze haar eerste les gehad en dat ging best goed. We lopen dan wel 3 lessen achter maar daar is weinig van te merken.

Ze wil erg graag dingen leren en pakt het ook best snel op.

 

Groetjes Saskia en Bart

Fotos/2010vervolgJnest/Jae Dunga/Bijna 8 wekend oud!!.JPG

Dunga 8 weken oud

 

 

Gekoppeld onderwerp: