Noordendijk 428
3319 GM Dordrecht
T: +31 (0)78 6183264
M: +31(0)6 1020 2166

Neem contact op
Of volg ons via

Isar

Geschreven op 02-09-2011 00:00

september 2011

Beste Heleen,

Vanochtend ontvingen wij de stamboom van Isar (Eros), dank. Wat een hippe website krijgen jullie, zeg! Is dat ook de nieuwe naam van de kennel? Hier alles goed. Isar is echt geweldig. Een echte aanwinst in onze ‘roedel’.  Natuurlijk pubert hij wat, maar het valt ons 100% mee (misschien komt het nog?). Hij blijft erg lief, gezellig, sociaal, aanhankelijk, intelligent, werklustig en een echte spetter om te zien. Ik doe nu, naast de gewone gehoorzaamheidscursus, een cursus speuren met hem. Vindt ie helemaal het einde. Hij begint al te kwijlen als hij de sporenloper ziet. Kortom, wij zijn trots op en erg blij met Isar! Ik voeg een foto bij en stuur er zo nog een paar per separate mail, want anders is het teveel info.

Groetjes, ook van Pim, Justus en Sophie,

Annediek

Fotos/2011 vervolgAzra/Isar/IMG_1578.JPG

Fotos/2011 vervolgAzra/Isar/IMG_1581.JPG

Fotos/2011 vervolgAzra/Isar/Isar.JPG

1 juni

 

Hoi Heleen en Marcel,

Isar groeit als kool en is (daarom) onverzadigbaar. Het gaat heel goed met hem, hij is een sociale en aanhankelijke (hij gaat waar ik ga) hond en ook erg slim. Het lijkt wel of die oudduitse herders per generatie intelligenter worden. Of beeld ik me dat in? Hij doet het ook voortreffelijk op de puppytraining, de trainster is helemaal weg van onze bink. Dido, onze 4-jarige teef, is nog wel wat jaloers, maar ze spelen ook erg veel samen in de tuin.

Ik zie met angst en beven de zomervakantie tegemoet, als Dido en Isar samen ‘op kamp’ gaan in het dierenhotel. Ze gaan daar erg leuk met de dieren om, is mijn ervaring, maar toch vind ik het vooruitzicht vreselijk. Hij is nog zo jong… Denk je echt, zoals je eerder zei, dat het goed voor hem is om met Dido mee te gaan?

Groetjes, Annediek

Hai Annediek,

Dat is altijd zo moeilijk te voorspellen maar ik denk dat alles wat je onveranderd kunt laten je ook zou moeten doen. Daarom denk ik dat het voor hem goed is om samen met haar daarheen te gaan. Verder ervaar ik hier altijd weer dat een hond binnen no-time zich aanpast aan de nieuwe situatie. Zolang die als veilig wordt ervaren is er eigenlijk niks aan het handje. Misschien wordt hij er wel heel zelf verzekerd van......

 

5 mei 2011

 

Hoi Heleen,

Eindelijk kom ik ertoe je even een foto te sturen van Isar op z’n ‘paasbeest’. Hij doet het erg goed: hij is lief en aanhankelijk, gezond ondeugend en al helemaal thuis bij ons. In zijn puppyklas wordt hij al geroemd om zijn uitstekende herderkwaliteiten en zit al flink achter de dames aan. Met Dido gaat het ook heel goed. Ze was wat jaloers in het begin, maar nu zijn Dido en Isar partners in crime bij het in hun ogen benodigde graafwerk in de tuin…

Hartelijke groet,

Annediek, Pim, Justus en Sophie

Gekoppeld onderwerp: