Noordendijk 428
3319 GM Dordrecht
T: +31 (0)78 6183264
M: +31(0)6 1020 2166

Neem contact op
Of volg ons via

Diesel

Geschreven op 13-03-2008 00:00

13 maart 2008; Hoi Heleen,

Hoe is het bij jou ? Gaat alles goed met Noah en ben je al zeker van de nieuwe komende pups ?
En Dax....da's natuurlijk ook een heel verhaal. Op een of andere manier vind ik het ook jammer dat hij misschien bij jou vertrekt....hij was als ik me niet vergist heb onze tweede favouriet toendertijd.
Zelfs nog een tijdje met de gedachte gespeeld of het een optie zou zijn hem bij ons te nemen...maar ja het hart wil soms anders dan het hoofd dus of dat uberhaupt een vertsnadig idee zou zijn geweest,ik weet het niet.
Kan me voorstellen dat het voor jou moeilijk moet zijn....anderzijds is het geluk van de hond het hoogst haalbare en daar ga je voor.
Is hij nu definitief geplaatst ?

En de kleinste van het stel....en Taylor en Indy...hahah eigenlijk ben ik hartstikke nieuwsgierig naar allemaal 

Hier gaat het goed,na weer een dipje krabbelt hij weer goed op uit een puber dip zeg maar.Dies is echt zo'n lieverd !!
inderdaad zijn sommige reuen wat moeilijk maar ik heb nog geen problemen en op de cursus is hij tegenwoordig een voorbeeldige hond.Zelfs andere cursisten zien zijn veranderingen en ik kan je zeggen dat het me goed doet !!!

Ik zal je nog wat foto's bij sturen van vanochtend !!
hoop weer van je te horen...groetjes !!!!

23 februari 2008; effe bijkletsen.
Alles goed bij jou ? in ieder geval wel veel leven in de brouwerij : )
met weer een nestje op komst en Nyo als ondeugde pup...hahha.Het is erg leuk al die foto's te zien,de overeenkomsten te zien wat het uiterlijk betreft met Dax en Noah,maar ook gewoon het meegenieten met alles wat bij jullie in de roedel gebeurt!
Hier gaat alles goed. we zitten nog steeds met Dies bij de VDH en daar gaat het steeds beter..
Dagelijks gaan we langs de dijk lopen en je kunt er donder op zeggen dat hij het water in loopt en ja,als het laag water is is de pret helemaal groot,zeker als zijn maatjes (2 duitse herders) dan met hem mee rennen
het strand vind ik dan de hele dag nog in huis..maar dat mag de pret niet drukken.
Het is zo'n mooi gezicht.....Trouwens wel opvallend is zijn liefde voor het water hoor,die andere herders hebben het ook niet zo sterk als Dies.Hij is echt gek op de zee !!!

Wens je heel veel geluk met Noah en het komende nestje en natuurlijk met alle andere honden en ook voor jullie zelf en een dikke lieve poot van Diesel !!

Groetjes Heidi

8 januari 2008; Hoi Heleen,

Hoe is het met jullie?
Het gewone leventje is natuurlijk weer begonnen,na de vakantie waar we via de site van mee mochten genieten.
Dat moet 'raar'geweest zijn,een pup afleveren met de orginele en verdere samenstelling weer naar huis
Fijn dat het zo goed verlopen is allemaal.
Hier gaat alles weer zijn gangetje.....Na een dip van Dies (na die hotspot) is het momenteel een voorbeeld hond.
Hij is zo lief,zit lekker in zijn vel,kortom het maatje waar je zo op hoopt.
We hebben de bench weggedaan en dat gaat prima.Wel heeft hij bedacht dat als wij naar boven zijn,hij dan net zo goed de bank als bed kan gebruiken......Davey trof hem van de week op zijn rug liggend,poten omhoog en slapend aan.....geen gezicht natuurlijk.Overdag weet hij dondersgoed dat de bank niet voor hem is...maar goed ik zou niet weten hoe dit te voorkomen en eerlijk gezegd zit ik er ook niet zo mee,als hij het verschil tussen dag en nacht dan maar blijft begrijpen.

Nou vanaf deze kant weer de groeten en hoop weer van je te horen....

7 december 2007; Hoi Heleen,

Jeetje je bent al weer op de helft met de meiden,het lijkt nog sneller nu ,maar dat zal ook wel zo zijn omdat je niet zelf aan het aftellen bent tot de pup bij je thuis komt.
Ze zijn mooi hoor,echt een schattige koppies,heerlijk weer !
Wij genieten ondertussen ook weer met volle teugen.Het gaat goed met Diesel en zijn houding naar andere honden, daar zit verbetering in.Morgen weer naar de cursus,erg leuk.
Met sinterklaasavond hadden wij een duitse herder pup om op te passen bij ons in huis die precies vier maanden jonger is.
Het ging heel goed en we zijn ons des te meer bewust van het zachte en goedaardige van onze Dies,dat verschil zagen we dan weer goed ...het was een teefje en normaal spelen ze samen vaak op de dijk.Hij liet het zelfs toe dat ze aan zijn bot knabbelde.

1 december 2007; Hoi Heleen,

Hier nog even een mailtje om je op de hoogte te houden van Dies.
Vanmorgen zijn we weer naar de cursus geweest en nadat hij het wel moeilijk vond in het begin met al die honden om hem heen,was het in de pauze zelfs bij sommige honden zo, dat ze snuffelden zonder dat Dies uitviel en dat alles aan de riem.
Als Danny met hem in de groep met hem aan het oefenen is, is het een lust om te zien,hij doet het erg goed en zoals ik in kan schatten heeft hij het dan erg naar zijn zin.
Ik denk nu dat we gewoon pech hebben gehad dat de eerste hondenschool zo klein was,waardoor hij heel weinig met vreemde honden in contact kwam,(Het is hier nou eenmaal niet druk en het gebeurt ook wel dat je niet eens een andere hond tegen komt,)waarschijnlijk zou het anders zijn gegaan als we direkt op een cursus waren geweest met veel honden,maar goed dat is achteraf.
We zien dus al goede vooruitgang ,een blijvend blije hond en bij ons is er een hele last van de schouders gevallen,we zijn op de goede weg !!!!Hoop dat alles bij jullie ook naar wens verloopt,hoor graag van je. Groetjes Heidi

27 november 2007; Hoi Heleen,

Hoe gaat het bij jou,de meiden en de rest van de viervoeters ?
Het is erg leuk om het puppengebeuren weer te kunnen volgen hoor,ze zijn zo schattig,bijna knuffelbaar op beeld haha,echt heel lief.
Heeft Indy haar rol als moeder weer helemaal opgepakt en is dat nou met twee van die kleintjes heel anders bij de roedel dan wanneer er zo veel als bij Noah zijn...ik bedoel hoe de andere honden dan reageren...?

Hier hebben wij in de tussentijd ook niet stil gezeten hoor...we zijn naar de VDH gegaan en na een nacht buikpijn en angst om weer weggestuurd te worden....heeft Diesel daar gewoon in de tweede helft van de les meegedaan.
Het gaat er daar wel even anders aan toe dan bij de eerste cursus die we volgden...veel meer tempo en gewoon 2 x een half uur werken !En ja daar ga je toch voor....fantastisch !
Het mooiste kado was dat zij vrijwel direkt zei dat het wel goed zou komen hoor met Dies.Ze heeft 40 ! jaar ervaring met herders.....en daarbij in mijn achterhoorfd houdend wat jij hebt gezegd en een vriendin van mij.....denk ik dat ik daar wel op mag vertrouwen !Bovendien is er direkt zichtbaar geboekt resultaat.Afgelopen maandag gingen we weer met de honden naar de dijk en die vriendin stond te kijken van de andere Diesel....Ze lachte dat het leek of hij al heel lang op cursus zat,hij trok nauwelijks,liep netjes naast en luisterde !
Het enige minpunt is dat zij wel met slipketing werken (niet op de slip overigens),maar ik heb nu hij die band om zijn nek heeft wel een hele andere (corrigeerbare) hond (en nog gewoon vrolijk ook hoor !!) Zelf hadden wij nog steeds de voorkeur aan het tuig gegeven.En eerlijk gezegd vind ik het nog steeds een vervelend idee.Wel heb ik het voornemen om zodra hij daar dan aan toe is de slip gelijk weer om te zetten in een andere gewone band...als tijdelijke dus.
Het was dus Zaterdag voor Diesel én wennen aan een andere omgeving,andere honden (stuk of 25..3 groepen)én aan een andere halsband.Danny moest het eerste halfuur daar gewoon over het terrein lopen enz.,de buurt dus verkennen en de tweede helft deed hij mee in de groep.In eerste instantie is hij weer in de pupgroep begonnen omdat het daar zo anders gaat dan bij de eerste school , maar ze kijkt het gewoon even aan en stuurt hem verder als ze denkt dat hij het aankan.....
Ik kan je niet zeggen hoe blij ik ben !! Níks afwijkend gedrag,gewoon helemaal vertrouwen in hem hebbend...en zaterdag gaan we dus weer.Bovendien blaft hij nu wel naar een andere hond maar dan corrigeren we (Foei !! en rukje aan de band)en Diesel stopt dan en het uitvallen is in het begin al niet zo heftig als eerder en hij gaat niet op die andere hond af...

Nou als dát geen goed nieuws is,haha.
Groetjes weer...Heidi

16 november 2007; Hoi Hoi,

Alles goed bij julie ? De dames doen het goed he,zo aan het gewicht te zien,hoe houdt Indy zich...kan ze het moederen goed aan ?Jammer dat je geen webcam hebt dit keer !

Even wat antwoorden op Dies...allereerst snap ik het als je geen tijd hebt,logisch..... en de reden dat ik toch mail is gewoon omdat ik voor Diesel en onszelf ook,zeker wil weten dat we er alles aan willen doen om deze periode zo goed mogelijk door te komen.We hebben geduld hoor en zien vanzelf wanneer je wel terug kunt mailen,,,geen punt.
Wat je vroeg over hoe hij zich gedraagt is het inderdaad dat hij op de andere hond af wil gaan.Zijn staart is dan niet echt hoog ,zeg maar midden en zijn oren zakken iets,zijn blaf is zwaar.....m.i. tegenstrijdig.(?)

Ik ben expres verschillende routes met hem aan het lopen,dwz 's ochtends gaan we 9 van de 10 keer naar de dijk om dan ook te spelen met een andere herder en soms ook andere honden (meestal niet).'s middags gaan we dan naar verschillende plekken,vanmiddag was daar een gedeelte langs een drukke weg bij ,daar is hij onzeker,maar na een tijdje wordt dat wel iets minder (niets mis mee lijkt mij) weer verder had ik hem los en speelden we met de bal,ging gewoon hartstikke leuk...weer verder kwamen we op een weg met a) een poes b) een man c)schapen en een pony (15 meter verder ofzo)reden om te blaffen en te borstelen...wel liet ik hem gewoon nog steeds los(expres) en liep door of er niets bijzonders was.Voor Diesel was dat er natuurlijk wél,zeker ook omdat op zijn geblaf direkt een kennel met zo'n stuk of 6 retrievers aansloeg die weer verder op die weg was....ik stapte toch nog dapper door en ten hoogte van die kennel ging ik hem afleiden door weer met die balwerper door te gaan (aanlijnen deed ik expres NIET),Diesel ging direkt achter de bal aan maar toen hij terug kwam met de bal wilde hij dat erf van die retrievers op gaan!Gelukkig bedacht hij zich (nou weet ik niet of dat kwam omdat ik hem riep,wat ik eerlijk gezegd niet denk,of dat hij dat toch te eng vond.)Hij verloor wel zijn bal daar en die hebben we maar laten liggen,haha leek mij voor dat moment de beste optie.
Nou vervolgens kwam ons bijna bij het eind van de tocht nog een fietser met zwarte labrador tegemoet,daar ging hij zo'n 60 meter afstand al verschrikkelijk van blaffen en dus keerde ik om zonder iets te zeggen...toen die labrador en baas een andere route hadden genomen draaide ik weer naar de andere kant en ging uiteindelijk naar de auto....

Een verslag van een roerige middagwandeling dus.

Nou weet ik dus niet of het juist goed is dat ik daar weer eens heen ga (ivm de kennel die daar aan de weg zit) en of ik het inderdaad goed heb gedaan,zoals ik deed.

Ik heb ook nog met iemand gesproken van de VDH en zij zei dat het van groot belang is juist deze tijd door te gaan , juist omdat de herder in deze tijd goed begeleidt moet worden en van dat blaffen begreep ik van haar dat je hem daar niet voor aan moet pakken (eigenlijk zoals bekend dus) maar ik kan dus volgende week wel gewoon komen met Dies.Nou .......ben benieuwd.

Die cd heb ik gekeken op de site,maar ondertussen moet ik weer een week wachten voor ik electronisch kan betalen (lang leve de computer) en dus kan ik hem nog niet bestellen,maar ga het zeker doen !

Nou uitgebreid,maar hopelijk niet té.... Groetjes,Heidi

Gekoppeld onderwerp: