Noordendijk 428
3319 GM Dordrecht
T: +31 (0)78 6183264
M: +31(0)6 1020 2166

Neem contact op
Of volg ons via

Charlie

Geschreven op 26-11-2011 00:00

26 november 2011

 
Hi Heleen,
 
Charlie heeft last van een "klassieke" mijtallergie volgens de dierenarts Steven Schukking waarvoor ze behandeld wordt. Gelukkig geen kale plekken of andere akelige dingen zover, zoals je op de foto welke gisteren is gemaakt kunt zien. Maar wel vervelend. Heb jij dit ook eerder bij een van jouw honden meegemaakt?
 
met vriendelijke groet,

KarFotos/VervolgI-nest/vervolg/Charlie/nov2011/IMAG0036[1].jpgin van Dalen

5 december 2010

Hi Heleen,
 
Charlie is nu ca 24kg.  Ze is nog steeds heel lief, kan goed tegen drukte en rent graag en veel. Vrienden van ons hebben een jonge Border Collie met dezelfde hobby, dat komt mooi uit. Ze heeft haar tweede cursus afgesloten en is daarna meteen de puberteit ingeschoten. De baasjes moesten daar even aan wennen...helaas voor Charlie heerst nu een strikt regime in huis.
Ook zij is nog niet loops geweest. Dat zullen we ook niet snel merken want het is een dame met hoge hygienische standaarden. Haar vacht is overal lekker dik met een winterse "pofbroek". 
Charlie is nog steeds de knuffelhond van de kinderen in de straat. Bij de kleinere buurthonden gaat ze even op de buik liggen, dat maakt het contact wat makkelijker.
 
Hierbij wat foto's uit de afgelopen 4 maanden. 
 
Groetjes, 
 
Karin

Fotos/VervolgI-nest/vervolg/Charlie/Afb0040[1].jpg

Fotos/VervolgI-nest/vervolg/Charlie/DSC02026[1].JPG

Fotos/VervolgI-nest/vervolg/Charlie/DSC02265[1].JPG

Fotos/VervolgI-nest/vervolg/Charlie/DSC02298[1].JPG

8 juni 2010

Hi Heleen,

 

Ook Charlie is vorige week naar het strand geweest. Het is geen kind van d'r moeder: zeewater is koud, nat en zout. Niet verder dan de enkels pootje baden dan maar. Wel veel ravotten met de andere honden in Noordwijk, kuilen graven en schelpen kraken. Daarna uitrusten op het terras met een eigen lunch (foto1).

 

Zo'n dagje strand maakt een puppy erg moe (foto 2)

 

En geeft een hoop stof tot nadenken (foto 3)

 

Inmiddels weegt ze 8,1kg. En ze heeft haar reukzin ontdekt, brokjes opspeuren is nu haar favoriete spelletje.

 

Groeten, Karin en Anja

 

Fotos/VervolgI-nest/vervolg/Charlie/DSC01779.JPG

 

Fotos/VervolgI-nest/vervolg/Charlie/DSC01825.JPG

 

Fotos/VervolgI-nest/vervolg/Charlie/DSC01829.JPG

28 mei 2010

 

Met Charlie gaat het langzamerhand beter met het alleen laten. In huis kan nu een uurtje. We proberen komende weekend het met een kwartiertje buitenhuis vertoeven. Ze wil graag dat een van ons bij haar is, maar ja... ze moet leren om max. 2 uur alleen te kunnen zijn. Gaat zeker lukken, maar kost tijd en uithoudingsvermogen van de baasjes.

Zindelijkheidstraining loopt voorspoedig. Ook de socialisatie gaat geweldig. Charlie is trouwens kampioen kroelen, het is een enorme knuffelbeer die het geweldig vindt om geaaid en regelmatig gekroeld te worden. De buurmeisjes willen haar iedere dag zien, bij de kinderen is ze een stuk rustiger en gaat ze op haar rug liggen om geaaid te worden. Om dit gedrag bij de kleine mensenkinderen te bevorderen zet ze haar aandoenlijkste smoeltje op. Het is een rasactrice!

Ook oudere mensen in bromscooters zijn interessant, ze is erg lief tegen bejaarden en mensen in rolstoelen.

Verder is Charlie gek op de lucht van gebakken eieren (ze blijft in de lucht snuffen) en een blikje cola welke wordt opengetrokken.

Een topattractie is het graven van een kuil met gang naar haar grootouders aan de andere kant van de wereld. Het gaat haar lukken om daar nog eens uit te komen.

 

Zie je a.s. woensdag!

 

Anja en Karin

 

Newsflash 21 mei 2010

Charlie groeit in alle opzichten: de breedte, lengte, hoogte en karakter (ondeugend zegt u? Jazeker!). Nu ze weet waar haar huis is neemt ze als het even kan een fikse sprint terug na het uitlaten.

Het is een ijverige meid die haar taken in het huishouden met plezier vervult: in de tuin spitten, baasje reden geven om de vloer te boenen, onze rommeltjes netjes opruimen onder de kast, de gordijnen rechttrekken. Dat je als pup blijkbaar overal op moet letten kost een hoop energie. Een groot deel van de dag is dan ook gevuld met eten en slapen.

Verder vindt Charlie het de normaalste zaak van de wereld dat in onze woonwijk de mensen allemaal even kennis willen maken. Als iemand voorbij loopt zonder aandacht aan haar te schenken is ze werkelijk verbaasd.

Integratie in Brabantse gezelligheid is gestart met een relaxed bezoek aan het terras op het dorpsplein. De chauffeur aan de koffie, Charlie aan het water. Ze lag rustig onder tafel het voorbijgaande verkeer te bekijken.

Ze doet het prima!

 

Groetjes Karin en Anja

Fotos/VervolgI-nest/vervolg/Charlie/DSC01642.JPG

Fotos/VervolgI-nest/vervolg/Charlie/DSC01657.JPG

18 mei 2010

Beste Heleen,
Charlie heeft op de weg naar huis afgelopen vrijdag eventjes gepiept en daarna de rest van de rit haar kop onder de arm van Anja gestoken. Thuis aangekomen ontmoet ze direct de buurkinderen, beduusd nog van de rit laat zij alles over zich heenkomen. Wel gelijk nadat ze uit de auto is gekomen, heeft zij een plas gedaan. Braaf!!!!
Een doek aan een touw is haar favourite speeltje. Ook opspringen en je laten vallen in de planten in de tuin, is helemaal geweldig. We zijn heel blij dat we de vijver uit de tuin hebben gehaald, anders had zij hier vast ook een snoekduik in genomen. Poepen en plassen aan de riem vergt veel geduld van de baasjes, zonder riem is dit veel sneller gepiept. Volhouden, dus. Tot onze stomme verbazing leert zij met behulp van trainingskoekjes binnen een minuut het commando zit. Was niet de bedoeling om gelijk met haar te gaan trainen, maar dit is mooi meegenomen.
 
Zaterdag het gebruikelijke ritueel van slapen, eten, spelen en buiten de behoeften doen. Op een enkel ongelukje na (altijd fout van het baasje, want ze geeft het goed aan, als je de signalen herkent), doet ze haar plasje buiten of op de plasmat. Poepen altijd buiten en het liefst op het gras of op een stuk grond (voortuin veruit fijnste plaats).
Het slapen 's nachts ging goed, wanneer ze piept krijgt ze een hand tegen de bench aan waar ze dankbaar een likje aan geeft.
De energie heeft ze nodig, want ze moet zichzelf voorstellen bij de dierenwinkel. Gave plek volgens haar, het ruikt lekker en lekkere knabbels op ooghoogte. 's Middags ontvangt ze haar eerste visite. Een huis vol mensen vindt ze gezellig en keutelt lekker door het huis. Na deze inspannende dag valt ze om de zoveel uur als een blok in slaap. Na het slapen, wil ze kauwend op haar flos "toevallig" wel eens de bank in haar bek meenemen. Het blijft opletten.
 
De volgende ochtend is ze weer rond half vijf wakker. Na een plasje gedaan te hebben, wil ze niet meer slapen. Wakker is wakker. Om de tijd te doden reorganiseert ze de bench. Na het ontbijt en een schoonheidsslaapje voor Charlie lopen wij (Charlie in de armen van Anja) over een hondenshow van Stafford Bull Terriers in een manage. Buiten bewonderd ze paarden en langsrijdende trekkers. Een heel klein half uurtje is genoeg voor alle indrukken. Thuis slapen om de prikkels weg te dromen. De ondeugd komt nu pas goed naar boven, ze probeert ons beidden voor de gek te houden door ons te laten denken dat ze per ongeluk bijt in stoelpoten, handen etc. We lopen nu continue met een flosje of een kauwstafje in onze zak.
 
Maandagochtend is het herrie in de bench. Charlie is wakker en wil eruit ......en wel nu. Bench dichtgelaten, wat noodzakelijk is, maar het protest ging door merg en been. Nadat ze tot rust is gekomen en stil is gaan liggen, mag ze eruit. Vandaag is Anja alleen met Charlie en is de hele dag met haar bezig om haar af te leiden en de bench zo aantrekkelijk mogelijk te maken. En met succes! Wanneer ik 's avonds thuiskom, ligt Charlie in een gesloten bench te slapen. Leve het geduld, de lieve woordjes voor Charlie en het doorzettingsvermogen van Anja. Charlie heeft 's avonds tijdens het koken en het avondeten van Anja ook keurig zonder protest in de bench gelegen.
 
Vandaag is Charlie om 5 uur wakker. Na haar behoeften te hebben gedaan, is ze wakker. We spelen een half uurtje rustig aan en darnaa gaat ze weer in de bench en slapen we uit tot half 8.
Vanochtend staat de dierenarts op het programma. Na een check up, welke prima is verlopen krijgt Charlie een uitnodiging voor een puppy party. Tevens maken we een afspraak voor volgende vrijdag voor de inentingen. Tijdens de lunch krijgt ze haar wormenkuur. 
Na de lunchwandeling ligt zij nu al een uurtje te slapen in de bench, is echt haar plekje geworden. Deurtje kan open blijven staan. Af en toe kijkt ze of er nog iemand in de kamer is. We trainen haar ook om even alleen te zijn. Inmiddels hebben we dit uitgebouwd tot een paar minuten wat voor haar geen probleem meer is. 
Vanmiddag gaat Charlie weer nieuwe zaken ontdekken in de buurt. Morgen voor het eerst naar socialisatiecursus waar ze jou en haar zusje weer gaat zien.
 
We zijn hartstikke blij met haar!!! Het gaat, totntoe, beter dan vantevoren hadden gedacht. Spreek je morgen op cursus.
 
Groeten,
 
Anja en Karin

Daar gaat ze dan ....

Fotos/VervolgI-nest/vervolg/Charlie/DSC_0154.JPG

Charlie gaat met karin en Anja naar Prinsenbeek. We zullen haar nog regelmatig zien op de puppycursus in Roosendaal bij Peter Beekman

Gekoppeld onderwerp: